Inloggen

Overige info

Kleine Ark kinderopvang is een christelijke, onafhankelijke instelling, die opvang biedt aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij werken met een zeer professioneel pedagogisch beleid en kwaliteitsysteem. Hierover leest u meer in ons pedagogisch beleidsplan en de protocollen die in de downloads op deze website te lezen zijn. Hier volgen nog wat aandachtspunten:

Algemene activiteiten

Wij stimuleren de ontwikkeling van kinderen door middel van veel verschillende activiteiten. Hieronder vallen bijvoorbeeld, buitenspelen en creatieve activiteiten. Dit doen we aan de hand van diverse thema's.

Buiten spelen

Wij zijn in het bezit van prachtige, afgesloten speelruimten, waardoor de kinderen veilig buiten kunnen spelen, fietsen en glijden. In principe gaan wij zo vaak mogelijk naar buiten.

Hygiëne

De groepsruimte, de keuken en de toiletten van de Kleine Ark worden minimaal 1 x per dag gestofzuigd en gedweild. Indien nodig, wordt dit tussendoor herhaald. Daarnaast werken wij met schoonmaak protocollen voor ruimten maar ook voor speelgoed. Lees meer in ons protocol “hygiëne”.

Contractduur

Voor vaste contracten geldt een opzegtermijn van twee maanden. Verder hanteren wij geen minimale contractduur.

Opvangtijden

Onze kinderopvang is open van 7.30 uur tot 18.00 uur. U kunt gebruik maken van verlengde openingstijd, van 7.00 uur tot 18.30 uur. Wij berekenen een standaard tarief voor de normale openingstijd van 7.30 uur tot 18.00 uur. Voor de tijden van 7.00 uur tot 7.30 uur en van 18.00 uur tot 18.30 uur hanteren wij andere tarieven. Zie tarieven Kleine Ark.
Tijdens nationale feestdagen en weekenden zijn wij gesloten. De dagen tussen kerst en nieuwjaarsdag (27 t/m 31 december) en de vrijdag na Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Daarnaast zijn wij twee weken in de zomervakantie (tijdens de bouwvak), gesloten. Deze weken plannen we in en maken we ruim van te voren bekend.

Extra (flexibele) opvangdagen of dagdelen buiten contract

U kunt bij ons altijd op verzoek extra opvangdagen of dagdelen afnemen. Dit uiteraard wanneer de planning dit toelaat. Bekijk hiervoor ook tarieven Kleine Ark.

Ruilen van opvangdagen

U kunt op verzoek kosteloos dagen incidenteel ruilen. Dit is alleen mogelijk wanneer de planning dit toelaat. Ruilen vindt plaats binnen een week (7 dagen). Ziektedagen of afwezigheid wegens vakantie of anderszins van uw kind(eren) kunt u niet ruilen!

Aanmelden

U kunt uw kind(eren) aanmelden voor een plaats bij Kleine Ark, door het invullen van het aanmeldingsformulier. Hierna volgt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een intakegesprek. Een kind is pas toegelaten in de kinderopvang bij Kleine Ark, wanneer zowel de ouder(s)/verzorger(s) en Kleine Ark de plaatsingsovereenkomst hebben ondertekend.

Prijzen en Kinderopvangtoeslag

Het tarief van onze diensten is inclusief eten, drinken en luiers en exclusief flesvoeding en speciale diëten. Onder tarieven Kleine Ark vindt u onze tarieven, dit zijn bruto tarieven. Gaan uw kinderen naar onze opvang? Dan kunt u waarschijnlijk kinderopvangtoeslag krijgen. Kijk op toeslagen.nl.

Interesse?

Is uw interesse gewekt, en zou u graag meer willen weten over Kleine Ark?
Schroom niet! Vraag gerust naar ons informatieboekje. Hierin staat uitgebreid onze manier van werken beschreven.
Bel of stuur een mailtje naar ons e-mail adres kleineark@kleineark.nl en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.