Inloggen

Buitenschoolse opvang

De BSO is voor de momenten buiten de schooltijden om. Hier staat gezelligheid centraal en er worden (educatieve) activiteiten aangeboden.

Informatie Buiten Schoolse Opvang

De BSO is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Onder de BSO valt: Voor Schoolse Opvang (VSO), de Na Schoolse Opvang (NSO) en de vakantie opvang. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 11 kinderen per beroepskracht. De kinderen worden gebracht naar en gehaald van school door een "vast gezicht" en ook de begeleiding wordt gedaan door "vaste" pedagogisch medewerksters. Een sfeer van vertrouwen en gezelligheid biedt Kleine Ark. 

Een kind wat uit school komt heeft behoefte aan 'vrijheid' en mag dan ook in grote mate zelf de invulling van de middag bepalen. Waar nodig en naar behoefte worden er activiteiten aan geboden. Tijdens vakantie opvang proberen we ook uitjes te organiseren en/of te zorgen voor een leuk dagprogramma. Vooral het sámen leuke dingen doen staat in onze BSO centraal. Bij droog weer gaan we er vaak op uit met z'n allen en spelen we veel buiten.

Locatie Kringloop

Verticale groep max. 11 kinderen. 

Locatie In de Lichtkring

Twee horizontale groepen:
onderbouw 4 tot 7/8 jaar max. 15 kinderen
bovenbouw 7/8 tot 12 jaar max. 15 kinderen
combinatie groep is max 18 kinderen

 

Structuur

Een aantal terugkerende elementen geeft structuur aan de dag.

  • VSO: 's morgen binnenkomst in de boven- of beneden-groep. Even een rustige activiteit kiezen tot ze naar school gaan. De pedagogisch medewerkster bepaalt in overleg met ouders of ze zelfstandig naar school gaan of onder begeleiding.
  • NSO: 's middags ophalen van van school of zelfstandig naar Kleine Ark komen. Hier geven de ouders toestemming voor het zelfstandig komen of halen (vaak met de auto). Het brengen en halen is inbegrepen.
    Eerst samen aan de grote tafel fruit eten en wat drinken, daarna een keuze: vrij spel of meedoen aan een activiteit. Dit wordt begeleid door gediplomeerde pedagogisch medewerksters. Aan het einde van de middag is er een tweede drink- en knabbelmoment.

Opvangtijden

VSO is van 7:30 uur - school begint.
BSO is na schooltijd - 18:00 uur (Ook vanaf 12:00 - 18:00 uur mogelijk)

Onze BSO is open van 7.30 uur tot 18.00 uur. U kunt gebruik maken van verlengde openingstijd, van 7.00 uur tot 18.30 uur. Wij berekenen een standaard tarief voor de normale openingstijd van 7.30 uur tot 18.00 uur. Voor de tijden van 7.00 uur tot 7.30 uur en van 18.00 uur tot 18.30 uur hanteren wij andere tarieven. Zie tarieven Kleine Ark.

Tijdens nationale feestdagen en weekenden zijn wij gesloten. De dagen tussen kerst en nieuwjaarsdag (27 t/m 31 december) en de vrijdag na Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Daarnaast zijn wij twee weken in de zomervakantie (tijdens de bouwvak), gesloten. Deze weken plannen we in en maken we ruim van te voren bekend.

Contracten

Er zijn verschillende contractvormen mogelijk:

  • Vaste contracten mét of zonder vakantieopvang.